Chillen aan het zwembad – en meer

Als er één dag is waarvan het programma van tevoren vaststaat, dan is het de woensdag. Op die dag hakken we de week doormidden en is iedereen – inclusief de leiding – toe aan rust. Lekker hangen aan het zwembad dus. En niet koken, maar patat halen. Terwijl de kinderen bommetjes maken of lekker in het gras liggen te kaarten, haalt de leiding de nodige uurtjes slaap in op een handdoekje in de zon.

 

Don Marco is inmiddels terecht. Het oorspronkelijke plan was dat de scouts hem zouden bevrijden uit een geheime locatie, maar helaas hebben zij deze locatie niet kunnen achterhalen. De gps werkte niet zo goed. Gelukkig heeft Don Marco zichzelf kunnen bevrijden en is zelf naar ons kampterrein gekomen – zo dement is hij nog net niet.

 

Hij was mooi op tijd terug om dinsdag nog te kunnen meegenieten van de kookwedstrijd. Het thema was uiteraard Italiaans, en beide patrouilles hebben een voor-, hoofd- en nagerecht gemaakt dat de leiding kon proeven. Het was niet slecht. Sausjes uit een pakje zijn altijd een beetje jammer, net als kant-en-klare tiramisu, maar met de pasta’s en de geroosterde broodjes hebben beide groepen punten gescoord.

Het is leuk om te zien hoe verschillend beide patrouilles hun taken aanpakken. De ene groep heeft zelf een draaiboek gemaakt – inclusief corveerooster – de andere groep laat het wat meer op zijn beloop. Dat laatste levert soms frustraties op bij degenen die graag veel punten willen scoren. Toch lopen de scores tussen de beide groepen niet zo gek veel uiteen.

 

Vandaag – donderdag – stond het Nationaal Militair Museum op het programma. Leuk voor scouts die ambities in het leger hebben – of voor de militaire geschiedenisnerds onder de leiding – maar ook de rest heeft zich er prima vermaakt. De meeste tanks, pantserwagens en vliegtuigen kon je alleen van de buitenkant bekijken, maar bij een paar kon je ook naar binnen. Ook de tijdelijke expositie over Willem van Oranje, en hoe hij uiteindelijk in opstand kwam tegen koning Filips II, was de moeite waard om even te bekijken.

Sommige scouts vonden het jammer dat ze het grootste deel van hun zakgeld al hadden uitgegeven, want in de museumshop waren leuke gadgets te vinden. (Pro-tip: probeer thuis de legerdump eens. Waarschijnlijk veel goedkoper…)

 

Het kamp begint op zijn einde te lopen. Morgen gaan we het grootste deel van het kamp alweer afbreken en maken we de winnaar bekend: de patrouille die Don Marco geschikt genoeg vindt om hem op te volgen. Gisteravond hebben de scouts in het casino al een behoorlijk geldbedrag verzameld met onder meer blackjack en roulette – altijd handig om mensen om te kopen. Maar of dat voldoende is…?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: