Trainingsdagboek week 3 – 10-kilometer-mijlpaal

Maandag 14 januari

Tijd voor een nieuwe krachttraining. Spierpijn gegarandeerd, want vanwege de regen buiten liepen we niet een relaxed rondje in. In plaats daarvan deden we onze warming-up binnen, en dat was een stuk minder ontspannen dan dat we gewend waren.
Voor de WOD moesten we weer naar de assault bike. Het is ongelooflijk hoe snel dat ding je uitput. In tweetallen 30 kcal verbranden (in je eentje dus ongeveer 15) – een minuut werk ongeveer – en daarna kun je niets meer. Ook al was het de bedoeling dat we daarna gingen touwtjespringen tot het volgende tweetal 30 kcal had verbrand.

En daarna knee-to-chests.
En daarna shoulder presses.
En daarna op de roeimachine.
En daarna wall balls.
En daarna sit-ups.
En dat allemaal nog een keer…

Woensdag 16 januari

Gisteren had ik geen tijd voor een hardlooprondje. Vandaag wordt het dus double duty: hardlopen en schaatsen. En dat terwijl het buiten nog steeds hondenweer is. De hele terugweg van mijn werk zat ik mezelf ervan te overtuigen dat ik echt niet hoefde te gaan hardlopen, dat ik gisteren al krachttraining had gedaan, dat ik morgen ook een training had en zondag een wedstrijd… Maar dat waren allemaal smoesjes.

Als je eenmaal onderweg bent, dan gaat het ook wel. Kou en regen maken niet zoveel uit tijdens het lopen, zolang het maar niet te hard waait. Het resultaat was aardig: nog niet supersnel, maar ook niet zo langzaam als een paar weken geleden.

Dan even naar huis om te eten en te constateren dat de wasmachine écht kapot is, en vervolgens door naar de schaatsbaan voor wat rondjes. Heb ik al gezegd dat schaatsen moeilijk is? Ik geloof dat ik het mezelf vanavond niet gemakkelijk heb gemaakt, want tijdens het laatste rondje viel ik pardoes om. En niet eens in een bocht, maar op het rechte stuk!

Afstand hardlopen: 4,58 km
Tijd: 25.55
Tempo: 5.38 min/km

Afstand schaatsen: pakweg 20 rondjes – 8 km

Donderdag 17 januari

Vanavond weer hardlopen met de trainer en de clubgenoten. Net als in eerdere weken zitten er mensen in het groepje die maar een paar kilometer willen lopen, dus we blijven vlakbij het park. Dat geeft de mogelijkheid om de geblesseerde lopers tussendoor te laten stoppen, terwijl de wat verder gevorderde lopers nog door kunnen.

Ik beschouw mezelf als een van de verder gevorderde lopers van de groep, maar ik kreeg wel commentaar van de trainer dat ik vandaag niet zo snel was als vorige week. Of er wat aan de hand was? Ai, dat weet ik niet. Behalve dat ik deze week van hot naar her vlieg, misschien een beetje te weinig rust neem tussendoor, plus het feit dat mijn collega’s op het werk allemaal zitten te snotteren…

Als ik de statistieken bekijk, lijkt het trouwens mee te vallen. Op dit moment vind ik alles beneden de 6 minuten per kilometer acceptabel.

Afstand: 9,04 km
Tijd: 53.34
Tempo: 5.55 min/km

Zondag 20 januari

Vandaag geen training maar een wedstrijd. Maar wel een wedstrijd met een trainingsdoel: zo vlak mogelijk lopen. Mijn lessen van vorige week in de praktijk brengen.
Het doel is behaald.

Afstand: 10 km
Tijd: 54.14
Tempo: 5.24 min/km

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: